Respons för kurser och behandlingar


Lotus63444

Tantrakvällar

Så här skriver Liisa i sin blog:
Varannan fredag kl 19 – ca 21.45 ordnas tantrakvällar på Yogaskolan Shanti i Helsingfors. Kvällarna är öppna för nya deltagare en gång i månaden, nästa gång 30.9. Igår deltog jag själv, och blev stormförtjust! Skojigt, lekfullt, vackert och helande. Härliga män och kvinnor, avspänd samvaro. Övningarna gjordes med kläderna på och i beröringsövningarna fick var och en bestämma var man ville eller inte ville bli berörd. Man behöver alltså inte vara rädd för att man blir berörd var som helst under kvällarna! =)
Jag gillade att hela kvällens program var praktiska övningar och meditationer, ledarna föreläste inte om tantrans filosofi eller historia. För mig passade detta utmärkt för jag är redan insatt i filosofin. För några år sedan deltog jag på en grundkurs i tantra på Natha yogaskolan. Kursen var bra men väldigt teoretisk; jag upplevde den som tung. Fast jag gillade kursen då så omsattes teorin aldrig i praktik.
Shantis och Raphaels sätt att undervisa är däremot väldigt praktiskt.
Under kvällen och efteråt kände jag mig avspänd, lycklig, vacker, vilsam, energisk, gudomlig, tacksam. En helt underbar kväll som jag varmt kan rekommendera för alla!


Tantrakurser

"Kursen var en av de bästa som jag någonsin deltagit på (och de är många). Äntligen uppfylldes min önskan och jag fick möjlighet att bearbeta saker som jag länge tänkt på och drömt om. Det var intressant att märka att Tantra till en stor del är att iaktta sitt sinne."

"Det kändes som att bo på en annan planet där omtanke, närvaro och medkänsla står i centrum... Det var helt fantastiskt att känna en sådan tillit och samhörighet. Det var ett stort steg för mig att våga delta i kursen och jag känner mig definitivt mera levande och närvarande!"

"Det var mycket nytt och för oss många omtumlande erfarenheter. På lördag morgon tänkte jag att hur ska jag orka med det här, men på söndag skulle jag gärna ha blivit kvar hela veckan. Rent fysiskt märker jag att det är som om känseln ökat flerfaldigt."

"Kursen som helhet var mycket givande,väckte många tankar
och ideer. Den har på något konstigt sätt fört oss närmare varandra
och vi har kunnat diskutera svåra saker öppnare än förut och kunnat
komma till beslut att jobba med svåra saker på riktigt (svartsjuka)."

"Ledarna bra, sympatiska, kloka, skarpsynta,
suveräna på att luska ut vad man egentligen menade och att bena ut
och lotsa en rätt och motivera och stötta."

"Ni är två varma och kloka
personer och det syntes så tydligt att ni är viktiga för varandra.
Huset är fantastiskt och logi och kursutrymmen perfekta. Maten var
jättegod!"

"Man mår väldigt bra när man kommer hem.....som ett exempel, så vaknade jag i natt 02:30 och var helt utvilad....mycket märklig känsla att den mörka, sköna, omslutande, trygga natten kunde uppfylla mig med en sådan energi .....det var inte lönt att sova vidare.
Jag gick upp satte på en kopp te, lyssnade på god soft Tantramusik och tittade ut över ett stilla Öresund, som är min granne.... glittrade i stjärnklart i månskenet...och fast det var mörkt gick jag ut på min terrass och koltrasten sjöng sin sommarmelodi, trots solen inte var framme.....helt underbart.......jag hade säkert inte upplevt denna stund om jag inte varit så tillfredsställd i mitt sinne...
Jag bestämde mig i natt (när jag för övrigt hörde koltrasten sjunga) att jag vill komma till Er igen på fortsättningskursen..."

 "Det här var andra gången jag deltog i er tantrakurs och kursen överträffade alla mina förväntningar. Speciellt övningen där vi alla bildade en cirkel och bytte par var helt fantastisk, min bild av vad tantra går ut på förändrades helt och hållet. Jag måste erkänna att en orsak till att jag deltog i kursen var att eventuellt hitta en partner, men efter denna övning förstod jag att det inte är huvudsaken, utan det är fråga om att möta en annan person på ett djupare plan, oberoende av vad jag känner för denna person! Det var helt fantastiskt att få uppleva dessa möten på en själslig nivå. Jag upplevde en sådan otroligt frid och harmoni efteråt och det kändes som om jag såg människor på riktigt för första gången och alla såg så vackra ut!"