Kurscenter och eko kollektiv i Ekenäs, FIN


20100624 017
I dag fungerar ett kurscenter i liten skala och ett eko kollektiv i huvudbyggnaden på Villa Westergård.
Kursdeltagare inkvarteras i några dubbelrum samt sovsal.
De flesta kurser ordnas inom Awarenesstherapys regi men även andra kursarrangörer är välkomna!

År 2012 har vi som mål att driva ett under hela växtperioden pågående permakultur-projekt med undervisning och att utöka trädgårdsodlingen samt skapa mer plats för inkvartering. En flytande bastu finns också bland visionerna.
Du kan arbeta som volontär mot kost och logi och samtidigt njuta av den vackra och fridfulla miljön samt av samvaro med oss och andra volontärer. Vi söker speciellt volontärer med intresse för trädgårdsodling, restaurering och byggnation.20100624 020
Som kursdeltagare eller volontär får du njuta av god ekologisk vegetarisk kost. Vi har fått mycket positiv feedback av volontärer gällande maten, många säger att maten här varit den bästa de upplevt på alla ställen där de jobbat! En naturlig del av vistelsen här är kontakten med naturen och med våra underbara, sociala och respektfulla djur som verkligen öppnar allas hjärtan!


DSCN0931
För kursverksamheten finns till förfogande en stämningsfull sal på 40 kvm i huvudbyggnaden samt sommartid utomhus både gräsmatta och sandplan som lämpar sig utmärkt för fysiska övningar som till exempel yoga. Gården omringas av underbar natur för promenader eller stillhet. Du kan också bada i den klara sjön eller ta en tur med kayak eller roddbåt.
Hjärtligt välkommen till Villa Westergård!


Villa Westergård